Zoekopdracht

Näak is jouw on-course voeding bij de UTMB World Series.

Behoud uw speeltuin.

Elke aankoop die u doet, zorgt voor een positieve verandering.

Ze inspireren ons. Ze zullen je inspireren.

Näak is jouw on-course voeding bij de UTMB World Series.

Voorzie uw geest van voedingstips en meer.

Ontdek heerlijke en voedzame recepten.

Kathy Tremblay's 8 tips voor een succesvolle Olympische triatlon

De wereld van ultrasportprestaties aandrijven met efficiënte en duurzame brandstof, dit is wat Naak is voor.

Daarom hadden wij het genoegen om te interviewen Kathy Tremblay,  een dubbele Olympiër en Pan Am Triatlonkampioen. Aan de vooravond van Montreal's Triathlon International biedt de ambassadeur van Näak haar waardevol advies over hoe te presteren op de wedstrijddag.

Näak: Kathy, hoe benader je een race op een parcours dat je niet kent?

Kathy:Het eerste dat u moet doen, is cursuserkenning verkrijgen. Als het in de stad is, zoals de Triathlon International in Montreal, is het goed om vóór de wedstrijd aan te komen en over het parcours te fietsen of joggen om het vóór de racedag te zien. Het is belangrijk om plaatsen te herkennen die erg technisch of gevaarlijk kunnen zijn, zodat je een aanvalsstrategie of een naderingsstrategie voor de race kunt plannen.

Näak: Wat eet je de dag voor een race?

Kathy:Ik eet wat ik gewend ben te eten. Ik eet nooit koolhydraten. Ik eet glutenvrij. Ik ben voorzichtig met wat ik eet. Ik eet bijvoorbeeld kip met groenten, zoete aardappel of quinoa. 

Näak: Waarom eet jij het liefst glutenvrij?

Kathy: Simpelweg omdat tarwe irriterend is. Ook omdat er zoveel andere mooie voedingsproducten te ontdekken zijn zoals quinoa, rijst, aardappelen, etc. Over het algemeen eet ik graag voedsel dat van de aarde komt en niet bewerkt is. Dit is waar ik prioriteit aan geef vóór een race.

Zienak: Wat consumeer je 's ochtends op een racedag?

Kathy: Voor een wedstrijd at ik vaak havermout. Soms nam ik ook een stuk toast met amandelboter en honing om ervoor te zorgen dat ik een complete maaltijd had die evenwichtig was en om honger tijdens de race te voorkomen.

Näak: Wat eet je tijdens je race?

Kathy: Een uur voor een race at ik een tussendoortje. Bijvoorbeeld, een Näak energiereep. Ik zou een of twee happen nemen om er zeker van te zijn dat ik tijdens de race geen honger heb. Näak cricket-energierepen leveren inderdaad langdurige energie voor ultra-afstanden. Ik zou ook twee flessen hebben: één gevuld met antioxidanten en één met groene groenten (groenten). Bovendien plakte ik staven op mijn fiets. De repen die ik meebracht waren repen die ik gewend was te consumeren. Tijdens een race wil je voorkomen dat je nieuwe voedingsproducten probeert, en je wilt vasthouden aan wat je weet dat je lichaam kan verteren.

Kathy Tremblay running

Näak: Een tip voor veilige tijd in de overgangszone? 

Kathy: Goede visualisatie van de overgangszone. Net zoals je het parcours vóór je race ziet, is het belangrijk om te visualiseren waar je naartoe gaat. Op de racedag is het niet langer tijd om na te denken, je moet handelen. Het nadenken en voorbereiden gebeurt vooraf. Om sneller te zijn in je overgangszone, moet je elk onderdeel ervan visualiseren: uit het water komen, naar je fiets rennen, je spullen in je doos laten vallen, waar alles is gepositioneerd, enz. Je moet elke stap in je overgangszone visualiseren. uw hoofd zodat wanneer u uit het water komt, alles automatisch wordt en u nergens aan hoeft te denken. Daarom hebben we training (lacht). Een race is het resultaat van niets meer en niets minder dan je trainingen, je inspanningen en je acties. Daarom is het belangrijk om goed te trainen en precieze doelstellingen te stellen tijdens je trainingen!

Näak: Een tip voor mentale voorbereiding?

Kathy: Ga vóór je race het parcours bekijken, uitproberen, voelen. Aanwezig zijn in je sensaties. Leven in het moment. 

Näak: Heb je een mantra die je tegen jezelf herhaalt op de racedag? 

Kathy: Het gaat echt om de gevoelens waar ik tijdens mijn trainingen aan heb gewerkt. Als ik bijvoorbeeld in het water was, dacht ik altijd: "Boem, boem, adem, boem, boem, adem...". Ik had een ritme te bereiken. Wanneer u tijdens het zwemgedeelte van de race geraakt wordt of uw benen door iemand verstrikt raken, kan dit u snel destabiliseren. Als dat het geval was, probeerde ik terug te keren naar een gevoel dat ik kende en dat ik tijdens mijn trainingen oefende. Tijdens het wielergedeelte van de wedstrijd was het iets anders. Tijdens het loopgedeelte was het "Hoofd, schouders, knieën, tenen, hoofd, schouders, knieën ...". Bovendien dacht ik altijd aan de positie van mijn lichaam: waar ik keek, dacht ik aan het laten zakken van mijn armen, dacht ik aan vooruitgaan, aan snelle voeten... Dan begon ik opnieuw. Ik herhaalde altijd hetzelfde voor mezelf. Ik was als een machine. Op de racedag denk je niet. Het is niet langer de tijd om na te denken over iets goeds te doen. Alles gebeurt tijdens je inwerkperiode.

Om de favoriete Näak-reep van onze ultra-atleet Kathy Tremblay te ontdekken en te shoppen, Klik hier!

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Zoek in onze winkel